Menu
Susanne Andersen ble nummer åtte på den tredje Tour de France-etappen. Foto: Lise Åserud / NTB

Nederlandsk spurtseier i Tour de France – Andersen nummer åtte

Lorena Wiebes (SD Worx) var raskest på oppløpet og vant den tredje etappen av Tour de France for kvinner.

Av NTB | 25.07.2023 18:03:02

Sport: Fenix-Deceuninck-rytteren Julie Van de Velde rykket fra hovedfeltet med seks mil igjen av tirsdagens etappe fra Collonges-la-Rouge til Montignac-Lascaux. Med få meter igjen ble hun hentet inn, og da var nederlandske Wiebes sterkest. Tirsdagens etappevinner ble nummer to på åpningsetappen søndag.

Uno-X-rytter Susanne Andersen ble nummer åtte i spurtavslutningen. Hun følte seg bra, men ble hindret fra en bedre plassering.

– Det var egentlig mye stress i feltet med å holde posisjonen. Jeg kjente veldig tidlig at presset var på. Jeg følte egentlig jeg var veldig i flyten med å hoppe fra tog til tog, så det føltes bra å kjenne på det igjen. Jeg bommet litt på svingen og måtte bremse litt, sa Andersen til TV 2 og la til:

– Jeg tror jeg ble hindret av folk som falt av spurtopptrekkene. Jeg ville ikke gamble for mye, heller.

Van de Velde sikret seg imidlertid retten til å sykle i klatretrøyen på den fjerde etappen da hun var først over noen av de kategoriserte stigningene.

Tidligere tirsdag måtte Uno-X-rytter Marte Berg Edseth trekke seg fra storrittet grunnet sykdom.

Onsdag skal sykkeleliten gjennom en 177 kilometer lang etappe fra Cahors til Rodez. Tour de France for kvinner går over åtte etapper og avsluttes i Pau 30. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: