Menu
Et bilde av Aleksej Navalnyj fra et videoopptak under et rettsmøte i oktober i fjor. Foto: Det russiske fengselsvesenet / AP / NTB

Navalnyj på enecelle tross dårlig helse

Tross alvorlig sykdom er den fengslede russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj igjen satt på enecelle, ifølge medarbeiderne hans.

Av NTB | 12.04.2023 10:44:00

Kriminalitet og rettsvesen: På meldingstjenesten Telegram skriver de at han ble flyttet tilbake til enecellen mandag. Samtidig er han ilagt nye restriksjoner på kjøp av mat og brevskriving, og hans daglige opphold i luftegården er flyttet til klokken 7 om morgenen.

Tidligere har Navalnyjs talsperson Kira Jarmysj opplyst at han fikk akutte magesmerter før helgen. Ambulanse ble tilkalt, og 46-åringen skal da ha blitt flyttet ut av enecellen.

I løpet av to uker skal Navalnyj ha gått ned 8 kilo i vekt. Men han får ikke skikkelig behandling, ifølge advokat Vadim Kobzev.

Navalnyjs støttespillere mistenker at han er utsatt for forgiftning. De hevder også at han utsettes for gjengjeldelse i fengselet etter at stiftelsen hans publiserte en artikkel om korrupsjon i det russiske fengselsvesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: