Menu
Halvor Egner Granerud skuffet i VM-rennet i stor bakke i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB

«Nattlig» krisetrening ikke nok for Granerud – norsk ørkenvandring i VM-storbakken fortsetter

I lyset fra frontlyktene til en bil bedrev Halvor Egner Granerud krisetrening før storbakkerennet i VM. Belønningen ble et kjempehopp, en miss og sjuendeplass.

Av NTB | 03.03.2023 20:45:30

Sport: Granerud har slitt med å ta ut sine beste hopp i Planica-VM. I håp om å få på plass de tekniske detaljene som har manglet, jobbet Asker-gutten og det norske trenerteamet iherdig i kveldsmørket i Kranjska Gora torsdag.

Belønningen av det Granerud ikke nøler med å kalle krisetrening, ble en sjuendeplass i storbakken fredag. Men: Førstehoppet er noe av det bedre hoppstjernen har gjort på lenge. Det ga tredjeplass og gullmulighet foran finaleomgangen.

Der tok iveren overhånd, og dermed fikk ikke 26-åringen fullt utbytte av den sene treningsøkta han la inn i lyset fra frontlyktene på en parkert bil utenfor det norske lagets hotell.

– Det var definitivt krisetrening. Uten den hadde sikkert resultatet blitt det samme, men sjansen for medalje hadde vært lik null, sier Granerud til NTB.

– Jeg tror vi var tilbake innendørs rundt klokken halv elleve. Vi begynte klokken ni. Heldigvis begynte posisjonen å sitte samtidig som muskulaturen begynte å rakne, smiler Granerud.

Dessverre fikk han ikke betalt i fredagens renn for jobben som ble lagt ned i mørket.

– Det er selvfølgelig kjipt at andrehoppet ble som det ble, men jeg gidder ikke klage på at det kommer en bom, når jeg også klarer å få en treff med tanke på hvor dårlig hoppingen var, sier Granerud.

– Kan du ta med deg førstehoppet og tenke at du løste ting der?

– Ja, helt klart. Veldig oppløftende. Plutselig kjente jeg igjen meg selv, og fikk svar som jeg har blitt vant til å få i vinter. Det lover veldig godt foran fortsettelsen.

Men i finalen klaffet det ikke. I andrehoppet strakte nordmannen seg til 130 meter og hoppet seg ut av pallen.

– Det er årets nest verste resultat, og jeg har mine to dårligste renn i denne bakken. Det er dritt, men sånn er livet noen ganger, sa Granerud etter nedturen.

Timi Zajc leverte best av alle og vant VM-rennet på hjemmebane. Kobayashi fikset japansk sølv og var 10,7 poeng bak Slovenias store helt. Dawid Kubacki fra Polen ble bronsemann.

Norge har stadig ikke tatt gull i stor bakke siden Tommy Ingebrigtsen gjorde det i 1995. Det er året før Granerud ble født. Neste forsøk skjer i Granåsen når Trondheim er VM-vert om to år. Da har ørkenvandringen vart i 30 år.

– For min del så er det god hopping, men så er det marginer som er imot. Jeg føler hoppet mitt hadde fortjent en bedre plassering, sa Forfang til NTB og andre norske medier om førstehoppet.

Kristoffer Eriksen Sundal var på 24.-plass etter førstehoppet, men med 130 meter i finalen bykset han opp seks hakk.

For regjerende OL-vinner Marius Lindvik ble VM i Planica en tøff opplevelse. 24-åringen endte som nummer 19 og var 0,1 poeng bak Sundal.

Han følte ikke at han hadde annet valg enn å bruke kveldstimene i kampen for å finpusse storbakkeformen.

Til tross for utfordrende forhold leverte Granerud et svært godt førstehopp på 131 meter i rennet fredag. Det ga kun tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi i kampen om VM-gullet.

Johann André Forfang var fjerde best i torsdagens kvalifisering, men greide ikke å hevde seg like høyt oppe på resultatlisten dagen etter. Med 131,5 og 133,5 meter endte han som nummer ti.

(©NTB)

Flere nyheter: