Menu
En mann i 20-årene ble erklært død på Åkra på Karmøy etter en voldshendelse lørdag kveld, og politiet har siktet en mann i 20-årene for drap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Naboer varslet kommunen i årevis

En mann i 20-årene ble drept i en kommunal bolig på Åkra i Karmøy kommune i helga. Naboer og lokale organisasjoner sier de har varslet kommunen om utfordringene i området i årevis, uten å bli hørt.

Av Egil M Solberg | 18.06.2024 09:16:44

Drap på Åkra: De siste ukene har bekymringene økt, og både barnehage og velforeninger har tatt grep. En barnehage har laget en beredskapsplan for å håndtere uønskede besøk fra beboerne, og en velforeningsleder sier at ungene får beskjed om hvor de kan og ikke kan gå, melder NRK.

Politiet bekrefter overfor kanalen at de har mottatt en rekke bekymringsmeldinger fra naboer og publikum. De har også hatt tett dialog med kommunen og helsemyndighetene.

Kommunedirektør Vibeke Vikse Johnsen sier til NRK at det er en mangel på utleieboliger i Karmøy, noe som gjør det vanskelig å finne passende botilbud til alle. Hun sier at kommunen jobber med saken og at de tar bekymringene på alvor.

Drapet har skapt frykt og utrygghet i nabolaget. Flere naboer sier de føler seg redde og usikre, og at de nå håper at kommunen tar grep for å forhindre at noe lignende skjer igjen.

Mannen som er siktet for drapet er varetektsfengslet i fire uker. Han har ikke forklart seg til politiet.

Flere nyheter: