Menu
Lisa Naalsund spiller til daglig i Manchester United. Foto: Terje Pedersen / NTB

Naalsund og lagvenninnene henvist til brakker: – Langt unna standarden man burde ha

Norge-profil og englandsproff Lisa Naalsund håper og tror Manchester United-lederne har en bedre plan for klubbens kvinnelag enn de viser for øyeblikket.

Av NTB | 03.07.2024 06:33:17

Sport: Nylig ble det kjent at oppussingen av Uniteds treningskompleks i Carrington tvinger klubbens kvinnelag inn i midlertidige brakker. Det skjer fordi herrelaget overtar kvinnenes garderobe og treningsfasiliteter mens byggingen pågår.

Engelske medier, deriblant The Athletic og The Guardian, skriver at arbeidet på Carrington-anlegget skal pågå gjennom hele 2024/25-sesongen. Et helt år i brakker blir ikke ideelt for Naalsund og hennes lagvenninner.

– Det er jo ikke noe vi spillerne ønsker. De som har vært der de siste fem årene, vet at det er langt unna den standarden man burde ha, sier Naalsund til NTB før hun påpeker:

– Vi har hatt samtaler med klubben, og vi prøver å finne en god løsning for alle. Det er ikke slik at de har glemt oss.

– Det skjer litt forskjellig (i klubben), uten at jeg får med meg så mye. Jeg bare håper at kvinnelaget er en del av planene deres. Selv om det ikke ser så bra ut akkurat nå, er jeg ganske sikker på at de har en god plan for oss, og at det blir bra for hele klubben at de er kommet inn. Jeg tror de kan få til et løft i klubben, og det tror jeg vi trenger, sier midtbanespilleren.

I fjor fullførte klubben jobben med å bygge fasiliteter som var skreddersydd for kvinne- og akademilaget. Det er disse herrelaget nå skal benytte seg av.

– Jeg kjenner ikke detaljene fra et innsideperspektiv. Jeg vil at alle damelag skal ha de beste mulighetene og profesjonalitet når det gjelder forhold både på og utenfor bane, sier hun til NTB og fortsetter:

– Jeg vet ikke om det er en god eller dårlig ting at de flytter inn i brakker. Personlig vil jeg at de har best mulig fasiliteter. Jeg har en god link med klubben, men jeg har ikke snakket med dem om hvordan det ser ut. Jeg har planer om å besøke Carrington før sesongen starter, og forhåpentlig er fasilitetene gode.

Samtidig går spekulasjoner i mediene om misnøye blant spillere og at flere av dem føler seg nedprioritert innad i klubben. Naalsund har imidlertid troen på den nye United-ledelsen med deleier Jim Ratcliffe i spissen.

Norges landslagssjef Gemma Grainger sier at hun har planer om å besøke Uniteds treningsfelt før sesongstarten.

(©NTB)

Flere nyheter: