Menu
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Nå kommer kunstig intelligens på sykehuset

Helse Fonna tar nå i bruk kunstig intelligens (KI) for å forbedre pasientbehandlingen på sykehuset.

Av Egil M Solberg | 05.08.2023 02:00:15

Sykehus: Prosjektet, kalt Klinisk NorBERT, har som mål å utvikle avanserte språkmodeller som kan forstå medisinske tekster bedre enn eksisterende modeller, skriver Haugesunds avis.

Christian Autenried fra Helse Vest IKT, som leder prosjektet, uttrykker entusiasme og motivasjon for å løse utfordringene som KI-modellene krever. En av de største utfordringene er å oversette ord til tall eller vektorer for å representere ordets mening, og dette krever store mengder trening med spesialiserte KI-språkmodeller, skriver avisa.

Prosjektet tar personvernet på alvor og har et anonymiseringsprogram som sørger for at pasientdata blir behandlet ansvarlig. Pasienter som ønsker å reservere seg mot bruk av deres anonymiserte data i treningen av modellen, kan gjøre det via eDialog i Helse Fonna, heter det i meldingen.

Målet med prosjektet er ifølge avisa å skape en tryggere og mer effektiv pasientbehandling gjennom innovative teknologiske løsninger. Dette er et fremtidsrettet samarbeid som kan ha stor betydning for helseforetakene og deres pasienter.

Flere nyheter: