Menu
Alvar Myhlback. Foto: Ulf Palm/TT / NTB

Myhlback om hyllesten fra Northug: – Han er kongen

Det svenske langrennstalentet Alvar Myhlback (17) rødmer over hyllesten fra Petter Northug. – Han er mitt store idol.

Av NTB | 09.12.2023 09:59:45

Sport: Myhlback ble nylig den yngste svensken noensinne til å konkurrere i verdenscupen. Denne sesongen er talentet spådd å få sitt gjennombrudd blant langrennseliten.

Snart 18 år har gått siden Northug ble den yngste vinneren av et verdenscuprenn individuelt i Falun, 20 år og 61 dager gammel. Trønderens rekord har stått støtt siden, men før sesongstart var han i et intervju med NTB klar på at den rekorden kan ryke.

– Det kan han klare. Han er den heteste kandidaten til å gjøre det. Det blir spennende å følge med. Det er hvert fall verdig hvis han gjør det, fordi han er så offensiv og uredd. Tida går fort også, men han kan vinne verdenscuprenn allerede neste år om alt klaffer, sa TV 2-ekspert Northug til NTB.

Myhlback snakket om Northugs uttalelser foran verdenscuphelgen i Östersund.

– Han er mitt store idol. Han er kongen, sier Myhlback ifølge nyhetsbyrået TT.

I et intervju med Expressen tidligere i høst sa Myhlback at han ved flere anledninger har mottatt gode råd og tips fra den norske langrennslegenden.

– Jeg får alltid høre at han hyller meg når jeg snakker med mediene. Det er veldig gøy. Det er alltid morsomt å høre at Petter har snakket godt om deg, sier han videre.

(©NTB)