Menu
Stephen Ackles var sentral i forestillingen «In Memory of Elvis Gospel» i 2017. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Musikeren Stephen Ackles (57) er død

Den norske sangeren og musikeren Stephen Ackles er død, 57 år gammel. Ackles ble funnet død i sitt hjem i dag.

Av NTB | 28.09.2023 19:32:23

Kuriosa og kjendiser: – Det er med stor sorg vi må meddele at musikeren Stephen Ackles har gått bort. Han ble funnet i sitt hjem på Langhus i dag. Familien ber om ro i sorgen, sier broren Erik Ackles til NTB.

Ackles vokste opp i Brevik i Telemark med norsk mor og amerikansk far. Han spilte rock’n’roll, country, gospel og rockabilly og gjorde stor suksess på 1990- og 2000-tallet. Han deltok også i Melodi Grand Prix tre ganger, i 1992, 1996 og 1999.

– Det finnes bare én Stephen, skriver Flaata i en kort sms til NRK torsdag kveld.

I 1990 ble han kåret til beste norske countryartist, og videre nominasjoner til Spellemannprisen kom i 1991 og 1993. Til slutt ble det 18 album som soloartist eller med andre.

Ackles var også skuespiller i en rekke forestillinger og filmer, samt noen stemmeroller. Han var programleder i to familieunderholdningsprogrammer på TV 2 i 1992.

Sin siste utgivelse kom Ackles med i 2018, da han ga ut gospelplata «A Thing Called Love – The Gospel Album» med Paal Flaata og Vidar Busk.

I et intervju med Se og Hør i august i år avslørte Ackles at han hadde planer om å utgi en ny plate.

Seltzer har tidligere gitt Ackles’ opptreden på Trygdekontoret i 2015 æren for at hans karriere blomstret etterpå.

– Dersom noen er i tvil om Stephens enorme stemmeprakt og sjel trenger man bare sjekke ut versjonen han gjorde av «If I Can Dream» sammen med Vidar Busk og Paal Flaata. Den ville fått Elvis til å rødme av både skam og stolthet, forteller Seltzer.

Ackles hadde sin siste opptreden på Rjukan forrige helg. Elvis-fanklubben Flaming Star har lagt ut bilde av denne konserten på sine facebooksider.

Han samarbeidet blant annet med Paal Flaata i countrybandet The Memphis News, som ble nominert til Spellemannprisen i 1988.

– Faen så trist. Jeg har i alle år ment at Stephen var Norges beste sanger, ingen over, ingen ved siden, skriver tidligere «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer til VG.

Flere nyheter: