Menu
Andy Murray imponerte mot Matteo Berrettini. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Murray overrasket Berrettini i dramatisk maratonkamp – favoritt ute for Ruud

Matteo Berrettini fikk kjempetrøbbel mot tidligere verdensener Andy Murray i den første runden i Australian Open og tapte kampen etter nesten fem timer.

Av NTB | 17.01.2023 09:15:46

Sport: Det dramatiske oppgjøret var over etter fire timer og 50 minutter. Murray vant kampen etter tiebreak i det femte settet. Stillingen ble 3-6, 3-6, 6-4, 7-6 (9-7), 6-7 (6-10) i favør Murray.

I Murrays matchball returnerte 35-åringen ballen via nettet, og Berrettini måtte innse at kampen var tapt. Berrettini selv misset en matchball tidligere i kampen. Det var Murrays 50. seier i Australian Open.

– Jeg kommer til å kjenne dette i kveld og i morgen. Nå er jeg bare helt utrolig glad og stolt over meg selv, sa Murray etter kraftanstrengelsen.

Det er første gang Murray har slått en topp 20-spiller i en Grand Slam-turnering siden 2017.

I det avsluttende tiebreaket med førstemann til ti poeng fikk Berrettini umiddelbart store problemer og kom under 0-5.

35 år gamle Murray har vært verdensener, men det var tilbake i 2016. De siste årene har han slitt med skader og har vært lange perioder borte fra sporten. Han er rangert som den 66. beste spilleren i verden.

Berrettini kom skjevt ut i kampen og tapte de to første settene 3-6, 3-6. I begge settene ble han brutt i sitt første servegame. Det betød trøbbel for Berrettini, men han slo tilbake mot veteranen og vant det tredje settet.

I sett fire måtte det tiebreak til, og etter en time og 16 minutter ble det 9-7 mot Murray før avgjørelsen falt i det femte settet i den lange og dramatiske kampen på Rod Laver Arena.

Italienske Berrettini var seedet som nummer 13 i turneringen. Han var den høyest rangerte spilleren på Casper Ruuds side av tablået fram mot en eventuell fjerde runde. Ruud på sin side er seedet som nummer to i Melbourne.

I det femte settet trodde «alle» at Berrettini skulle ta hjem seieren, men han misset en enkel matchball. Murray kom tilbake og sikret seg gamet og 5-5. Deretter var han overlegen i tiebreaket.

(©NTB)