Menu
Norsk Motorcykkel Union (NMCU) er misfornøyd med Vegvesenets tungtrafikktiltak i Oslo-området. De forventer at det settes opp underskilt som tillater at motorsykler også får passere i tungtrafikkfeltet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Motorsyklister kritiserer Vegvesenet – krever høring

Norsk Motorcykkel Union (NMCU) reagerer på Vegvesenets tungtrafikktiltak i Oslo-området og kaller det en arbeidsulykke.

Av NTB | 03.07.2024 16:53:02

Økonomi og næringsliv: – Hele Motorsykkel-Norge, med mer enn 250.000 motorsyklister, reagerer nå på at det blir innført tungtrafikkfelt i Norge uten MC, sier daglig leder Arild Lind i Norsk Motorcykkel Union (NMCU) i en pressemelding.

– Vi sier klart nei til tungtrafikkfelt uten MC og reagerer sterkt når vi nå registrerer konsekvensene av det nye forslaget fra Statens vegvesen.

En rekke andre interesseorganisasjoner har meldt seg på og krever en grundig høring av forskriften.

Kollektivfeltene på E6 på strekningene Hvam –Tangerud i nord. Taraldrud–Klemetsrud i sør omgjøres til tungtrafikkfelt for buss og lastebil. Det er også aktuelt å etablere tungtrafikkfelt på E18 fra Asker mot Sandvika etter sommerferien. I tillegg vil det være tillatt for taxi. Men ikke for motorsykkel.

– Nå forventer vi at dere straks retter opp i arbeidsulykken ved å være minst like raske med enten å sette opp underskilt som tillater motorsykkel, eller ved endre forskriftene slik at motorsykler automatisk har tilgang til tungtrafikkfelt, sier Lind.

– Det er en ufattelig uklok løsning det de nå velger; å prioritere forurensende tungtransport i stedet for elektriske varebiler, lastebiler og samkjørende elbilister, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen til NTB.

Naf mener heller ikke at den valgte løsningen kommer til å løse køproblemene i området.

– Folk opplever trafikkinfarkt og Statens vegvesen starter med et tiltak som er som å gi en hjertepasient en kald klut. Det er frustrerende å se at de først gjør tiltak på E6, der køproblemene er minst, har pressesjef Ingunn Handagard i Naf tidligere sagt til NTB.

Statens vegvesen har nå bestemt at de skal tilrettelegge for tungtrafikken på E6 inn mot Oslo fra både nord og sør.

Også andre aktører er skeptiske til ordningen.

(©NTB)

Flere nyheter: