Menu
Skatteetaten mener at arrangørene bak ulykkesshowet på Bjerke har unnlatt å betale skatt over flere år. Her er ulykkesstedet fotografert i april. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Motorshow-arrangør må betale 1,4 millioner i skatt

Arrangørene bak ulykkesshowet på Bjerke i fjor må betale 1,4 millioner kroner til Skatteetaten i unnlatt artistskatt og tilleggsskatt.

Av NTB | 05.06.2023 07:28:58

Politikk: Skattemyndighetene mener de tyske familieforetaket Aranis Klaas ikke har betalt artistskatt for årene 2019 og 2022 og har også ilagt tilleggsskatt, melder NRK.

Aranis Klaas har turnert i Norge med motorshow i flere år. I april i fjor gikk det galt på et av showene deres, da en av stuntsjåførene mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i publikum.

Sju personer ble skadd. Fire av dem fikk behandling på sykehus, men ingen fikk alvorlige eller livstruende skader.

I etterkant av ulykken gikk Skatteetaten gjennom økonomien til det tyske familieforetaket. I en begjæring kom det fram at Skatteetaten mener foretaket skyldte over 1,3 millioner skatt for 2019 og 2022.

Politiet beslagla snaut 900.000 i kontanter etter ulykken. Dette dekker deler av kravet, men foretaket sliter med å innfri restkravet, forteller foretakets advokat i Norge, Patrick Lundevall-Unger.

– Min klient har økonomiske vanskeligheter etter ulykken som skjedde ved Bjerke travbane, sier han til NRK.

Advokaten sier han vil forsøke å få til en nedbetalingsordning slik at restkravet fra Skatteetaten kan innfris.

(©NTB)

Flere nyheter: