Györs Stine Bredal Oftedal i kampen mot Esbjerg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mørk irritert på dommerne Györ vant 28–27 tross minikollaps

Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale bidro sterkt da Györ slo Esbjerg 28–27 i trøstefinalen i Champions League-håndballen.

Av NTB | 04.06.2023 17:09:20

Sport: Ni norske spillere var i aksjon i kampen om tredjeplassen i Budapest. Men det ble en danske som showet i hovedrollen før pause. Györ-keeper Sandra Toft hadde over 60 i redningsprosent i 1.-omgangen og scoret også én gang.

Györ sikret seg en ledelse på hele 16-9 halvveis. Det forspranget økte til 18-9, og kampen så avgjort ut. Men i løpet av ti minutter kom Esbjerg opp på 18-20.

Etter 47 minutter var stillingen 22-22 etter mål av Vilde Mortensen Ingstad.

Henny Reistad ble avblåst for brøyt noen sekunder før slutt for Esbjerg.

Ingstad forlater Esbjerg i sommer etter sju sesonger i klubben og fortsetter karrieren i CSM Bucuresti.

– Det var noen avgjørelser i sluttfasen som jeg mener var gale. Vi har spilt én god omgang her nede. Nå blir det hjem og kamp torsdag (dansk sluttspill), sa Mørk til NTB.

Hun ville ikke si noe om sin håndballframtid etter neste sesong og OL. Györs Stine Bredal Oftedal meldte lørdag at hun tar en pause fra håndball etter De olympiske leker i Paris neste år.

Györ tapte sin semifinale mot Vipers Kristiansand med 35-37 mens Esbjerg ble slått 29-30 av FTC Hungaria. Seiersmålet kom to sekunder før slutt.

Det ble jevnt helt inn, men Györ slapp med skrekken etter å ha falt helt sammen i en lang periode av andreomgangen. Totalt scoret norske spillere 28 mål i kampen.

Esbjergs Nora Mørk var misfornøyd med dommerne.