Menu
Moren til den drepte 17-åringen roper «rettferdighet for Nahel» i forkant av torsdagens minnemarsj. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Mor leder an protester i Paris etter politidrap

Moren til 17-åringen som ble drept av fransk politi tirsdag, leder an torsdagens protester mot politiet i Paris.

Av NTB | 29.06.2023 17:29:00

Kriminalitet og rettsvesen: Flere tusen tok del i en minnemarsj etter politidrapet. Først i toget var moren til den avdøde gutten, ikledd en t-skjorte med påskriften «rettferdighet for Nahel».

– Ingen rettferdighet, ingen fred! Alle hater politiet! ropte folkemengden.

40.000 politifolk vil utplasseres i hele landet for å håndtere eventuelle ytterligere opptøyer, kunngjorde landets myndigheter torsdag. I Paris utplasseres 5000.

Til å begynne med gikk demonstrasjonen rolig for seg, men etter hvert har spenningen økt mellom demonstrantene og opprørspolitiet. Utenfor et administrasjonsbygg kastet demonstranter ting mot politiet – og fikk tåregass i retur.

Det er ventet at flere vil slutte seg til demonstrasjonen utover kvelden.

Klokka 21 parkeres byens busser og trikker for å sikre sjåførenes sikkerhet.

– Vår kollektivtransport er ikke mål for kjeltringer og vandaler! skrev Valerie Pecresse, president Paris-regionen, i sosiale medier.

Gutten som ble skutt, hadde nordafrikansk opphav, og omstendighetene rundt skytingen har ført til stor misnøye blant franske unge. Politimannen som skjøt ham, er under etterforskning for uaktsomt drap.

(©NTB)

Flere nyheter: