Menu
Kvikk Lunsj er for mange selve tursjokoladen. Nå stanser Den Norske Turistforening samarbeidet med produsenten Freia inntil videre. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mondelez til NTB: – Trist å måtte pause samarbeidet med DNT

Freias morselskap Mondelez sier det er ekstra trist at samarbeidet med Den Norske Turistforening (DNT) er satt på pause.

Av NTB | 10.06.2023 13:58:53

Økonomi og næringsliv: Lørdag gikk en rekke nye selskaper til boikott av Freia-produkter som Kvikk Lunsj og Melkesjokolade, deriblant DNT og Norwegian.

– Det er ekstra trist at vi må pause samarbeidet med DNT siden båndene mellom DNT og Kvikk Lunsj går helt tilbake til 1960-tallet. Vi håper at samarbeidet kan gjenopptas senere, skriver pressevakten ved Mondelez’ nordiske kontor til NTB.

Foruten DNT og Norwegian har det svenske togselskapet SJ og hotellkjeden Classic Norway Hotels, SAS, Norges Fotballforbund (NFF) og Toppfotball Kvinner stoppet salget av Mondelezs Freia-produkter. Årssalen er at Mondelez fortsatt driver virksomhet i Russland.

– Vi anerkjenner at dette er en følelsesladet sak og respekterer fullt ut at det er ulike meningene om saken. Det er likevel viktig å få fram at Freia og Kvikk Lunsj er norske merkevarer, produsert på Rodeløkka i Oslo, basert på norsk melk. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norge som er produsert i Russland, skriver selskapet i eposten til NTB.

NTB har også stilt spørsmål om hvilke følger boikotten kan få, blant annet for arbeidsplassene i Norge. Mondelez besvarer ikke spørsmålet direkte, men skriver:

– Vårt eierselskap, Mondelez International, overholder alle politiske beslutninger og sanksjoner og vil fortsette å vurdere nødvendige justeringer av driften for å sikre full overholdelse.

(©NTB)

Flere nyheter: