Menu
Moldovas statsminister Natalia Gavrilita. Arkivfoto: Virginia Mayo / AP / NTB

Moldovas regjering går av

Moldovas statsminister Natalia Gavrilita kunngjør fredag at hun og regjeringen går av etter halvannet år.

Av NTB | 10.02.2023 13:25:35

Politikk: – Etter ett og et halvt år er det på tide å kunngjøre. Vi tok over en regjering i krise og fulgte en politikk for utvikling, mot korrupsjon og for integrering med EU, skriver hun.

– Vi ble umiddelbart stilt overfor energiutpressing, og de som sto bak, trodde vi skulle gi opp – i likhet med den forrige regjeringen, som sviktet nasjonale interesser, men sånn ble det ikke.

41 år gamle Gavrilita sier hun har styrt landet i en kontinuerlig krise. Moldova erklærte unntakstilstand kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022. I tillegg til energikrisen har Moldova opplevd høy inflasjon og at raketter fra krigen i nabolandet har passert gjennom moldovsk luftrom.

President Maia Sandu takker Gavrilita for hennes «enorme oppofrelse og innsats for å lede landet i en tid med mange kriser.

– Tross utfordringer uten sidestykke, ble landet ledet ansvarsfullt og omsorgsfullt. Vi har opplevd stabilitet, fred og utvikling, der andre har ønsket krig og konkurs, sier Sandu.

Hun vil nå snakke med de politiske gruppene i nasjonalforsamlingen og utpeke en ny statsministerkandidat. Sandu oppga ikke noen tidsfrist for dette.

Flere nyheter: