Menu
Ola Brynhildsen og Veton Berisha jublet for den sene 2-1-scoringen mot HJK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde videre i mesterligakvalifiseringen med 2-1 sammenlagt mot HJK

Det satt langt inne, men til slutt kom scoringen fra Ola Brynhildsen som sendte Molde ett steg nærmere Champions League-spill etter 2-0-seieren over HJK.

Av NTB | 02.08.2023 21:03:07

Sport: HJK ledet 1-0 etter det første oppgjøret, så Molde måtte levere på eget kunstgress onsdag kveld. Brynhildsen hadde sjanse på sjanse på tampen, men maktet ikke å få ballen i mål – før han var der på en retur etter avslutning fra Veton Berisha.

Molde holdt unna de siste minuttene og kunne juble for avansement.

«Norske» KI Klaksvik med Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad eller Per-Mathias Høgmos Häcken venter i den neste kvalifiseringsrunden. Den kampen er ennå ikke avgjort.

Innbytter Kristian Eriksen sørget for 1-0 med 16 minutter igjen av kampen. Målet ble kreditert som et selvmål av HJK-keeper Jesse Öst. Deretter sørget Brynhildsen for det forløsende målet.

Molde ikke vært i mesterligaen siden 1999/2000-sesongen.

Tredje kvalifiseringsrunde spilles 8. og 9. august med returkamp 15. august. Deretter venter playoff.

Molde startet kampen best og skapte flere sjanser, men uten uttelling. HJK kunne lagt på til 2-0-ledelse sammenlagt på en kontring, men Jacob Karlstrøm reddet godt etter en drøy halvtime.

Hjemmelaget fortsatte å styre spillet etter hvilen. De gulkledde forsvarte seg godt og sto imot fram til det var 16 minutter igjen. Innbytter Eriksen stanget ballen i tverrliggeren, og den gikk i mål via HJKs sisteskanse.

Ola Brynhildsen kunne avgjort kampen enda tidligere enn han gjorde, men hans to headinger og ene avslutning fra skrått hold traff ikke mål.

(©NTB)