Molde kunne juble for sesongens første seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde vant endelig – krisen fortsetter i AaFK

Regjerende mester Molde tok sesongens første seier da de slo fylkesrival Aalesund 3-0 i Eliteserien onsdag. AaFK står fortsatt uten mål og poeng på fem kamper.

Av NTB | 03.05.2023 19:54:11

Sport: Martin Linnes, Magnus Grødem og Sivert Mannsverk scoret målene som avverget fullstendig krise i Molde.

Dermed unngikk de blåkledde å gå på tidenes dårligste sesongstart i øverste divisjon. Moldes verste sesongstart i den norske toppdivisjonen er tre poeng etter fem kamper. Det har skjedd fem ganger siden 1976 og sist i 2005.

Med trepoengeren mot AaFK står Molde med fire poeng. Det skjedde sist i 2010, og da endte romsdalingene på 11.-plass. I årets sesong har de langt høyere ambisjoner som regjerende mester. Etter to strake tap fikk de sin første seier.

I Aalesund fortsetter krisen for laget som ligger sist på tabellen uten både mål og poeng etter fem kamper. Det har blitt elleve baklengs i sesongstarten.

Selv om Molde skapte de fleste og største sjansene, yppet AaFK seg en del i den første omgangen. I 2. omgang måtte de derimot se seg utspilt av rivalen.

Molde møter HamKam borte i neste runde, mens AaFK tar imot Haugesund.

AaFK sto før kampen uten mål og poeng hittil i sesongen, mens Molde sto med ett poeng etter én uavgjort og tre tap. Sist røk de 2-3 for Stabæk på overtid.

Hjemmelaget tok styringen på kampen og skapte mange sjanser, men AaFK-keeper Sten Grytebust holdt stand. Aalesund var heller ikke ufarlige og kom til flere gode muligheter uten å få ballen i mål.

20 minutter før slutt sikret Grødem langt på vei triumf for Molde da han kjempet inn 2-0 etter litt rot i 16-meteren.

Helt på tampen fikk Molde straffespark da Erling Knudtzon ble felt av Ole Martin Kolskogen. Mannsverk var sikker fra elleve meter.

Onsdagens kamp var et skikkelig bunnoppgjør i Eliteserien mellom regjerende mester Molde og fylkesrival AaFK. Sjelden er Molde involvert i slike kamper på nedrykksplass.

Etter en snau time fikk Molde sitt etterlengtede mål. Linnes fintet seg fri i feltet og banket ballen inn fra kloss hold. Det var nok mye lettelse i jubelen til Molde-leiren.