Magnus Wolff Eikrem scoret to ganger for Molde mot HamKam søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde tok viktig trepoenger i medaljekampen – Wolff Eikrem med kunstscoring i 3-0-seieren mot HamKam

Halldor Stenevik og Magnus Wolff Eikrem fant hverandre på praktfullt vis da Molde vant 3-0 hjemme mot HamKam søndag. Kun to poeng skiller opp til Viking på sølvplass.

Av NTB | 25.08.2024 18:55:03

Sport: Søndagens triumf bringer Molde opp på 34 poeng etter 19 spilte kamper. Serieleder Bodø/Glimt, som har én kamp mer spilt, ligger ti poeng foran blåtrøyene fra Romsdal. Molde kom fra to strake tap mot henholdsvis Cercle Brugge og Elfsborg før hjemmekampen mot HamKam.

Kampens store høydepunkt i Molde kom da en sylfrekk lobbpasning fra Stenevik fant Eikrem inne i sekstenmeteren. Sistnevnte ekspederte ballen lekkert i mål på volley med venstrefoten. Eikrems niende scoring for sesongen sendte Molde opp i 2-0 etter halvspilt annenomgang.

– Det er så bra teknisk utført av begge, spesielt av Moldes nummer sju. Wolff Eikrem kan smile lurt og gjøre livet surt for HamKam, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

Et drøyt kvarter før slutt var Stenevik igjen nest sist på ballen før Eikrem hamret inn 3-0. Dermed er sistnevnte ny toppscorer i Eliteserien med ti nettkjenninger.

Før pause forsøkte Eikrem seg på en scoring fra egen halvdel, men playmakeren traff ikke mellom stengene bak en Sandberg på halvdistanse. Etter pause traff 34-åringen betydelig bedre.

Midtstopper Eirik Haugan scoret Moldes første mål søndag. Etter drøye tjue minutter hamret 26-åringen ballen instinktivt i mål i kjølvannet av et hjørnespark. Det var Haugans første eliteseriemål siden 7. august 2022.

– Det er veldig, veldig fortjent. Det har vært Molde for alle pengene. HamKam har ligget inne i egen sekstenmeter og forsvart seg. Det var bare et tidsspørsmål før dette solide Molde-laget skulle få kampens første scoring, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Førstkommende torsdag spiller Molde returkamp borte mot Elfsborg i playoffen til europaligaen. Gultrøyene fra Sverige vant det første oppgjøret 1-0 etter en tam prestasjon fra Erling Moes mannskap.