Menu
Molde-spillerne jublet for Magnus Grødems tidlige scoring i NM-semifinalen mot Kjelsås. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Molde til cupfinale etter sliteseier mot Kjelsås

2.-divisjonslaget Kjelsås bød opp til NM-fest og yppet seg gjentatte ganger mot Molde, men gjestene vant semifinalen 1-0 etter en tidlig scoring.

Av NTB | 27.09.2023 18:02:58

Sport: Dermed skal Molde spille cupfinale på Ullevaal stadion mot enten Bodø/Glimt eller Vålerenga. Det sørget Magnus Grødem for da han skled inn 1-0-målet på pasning fra Kristoffer Haugen allerede etter fire minutter på Grefsen stadion i Oslo.

– Det (avansementet) er det viktigste. Det var ingen stor fotballkamp. Det er kriging og lemping. Men vi får ta med oss at vi er i cupfinalen. Da kan vi være med og kjempe om en tittel i år også, sa Molde-trener Erling Moe til NRK.

Cupaskeladden Kjelsås har hatt en imponerende reise til semifinalen og gjorde seg slett ikke bort der heller. Vertene gikk offensivt til verks og så friske ut både før og etter Moldes ledermål. Bare målet manglet for hjemmelaget.

– Vi får en prestasjon vi kan være stolte av. Vi er fullt på høyde med Molde i dag. Jeg er veldig stolt over laget og klubben, og det er mange unge gutter som kommer til å ta med seg dette videre og få store karrierer, sa Kjelsås-kaptein Ola Bjørnland.

Han misbrukte selv en stor sjanse til å utligne på overtid.

– Jeg fikk den på «ståfoten» min, som jeg liker å kalle den, på høyrefoten. Og da fikk jeg ikke ordentlig klem på den. Hadde jeg scoret der, hadde vi fått ekstraomganger og en sjanse til å gå hele veien til Ullevaal. Så den kommer til å sitte i litt.

I en forbausende jevn kamp skapte Molde en stor sjanse til å doble ledelsen etter en halvtime. Veton Berisha avsluttet mot mål, men midtstopper Simen Olafsen avverget baklengs med en akrobatisk blokkering like foran streken.

3317 tilskuere på Grefsen stadion heiet sine helter fram, og med bare 1-0-ledelse virket Molde-spillerne noe ukomfortable utover i omgangen. Det erkjente også trener Moe i pauseintervjuet med NRK.

– Det er en tøff affære det her, og vi er nødt til å tilpasse oss litt. De er med (i kampen), sa han.

Etter hvilen ble det mer «powerplay» fra eliteserielaget, men uten at det resulterte i nettsus. Molde kunne bytte inn klassespillere som Eirik Hestad og Magnus Wolff Eikrem, og de nektet Kjelsås å skape noe særlig i 2. omgang.

– Da Rocha (Kjelsås-keeper) har uansett ikke sjanse. Man kan diskutere hvor mye Berisha er involvert i spillet, men vi kan vel slå fast at Kjelsås er heldige der, kommenterte NRKs Carl-Erik Torp.

Det skulle bli småskummelt for Molde på overtid da Kjelsås’ rutinerte venstreback Bjørnland fikk en stor sjanse etter et frispark. Han sleivet imidlertid noe, og Karlstrøm fikk stoppet ballen.

Dermed klarte Molde seg med det ene målet, og blåtrøyene kan legge cupfinalen til på et travelt høstprogram.

– Det er godt at vi har disse kampene, så vi har noe å spille om. Det hadde vært langt tristere uten. Det er selvsagt hektisk, men det må vi håndtere, sa Moe.

Det første ordentlige skremmeskuddet fra hjemmelaget kom da høyrekanten Leo Bech Hermansen dro til fra distanse etter ti minutter. Jacob Karlstrøm i Molde-målet fikk så vidt vippet ballen i tverrliggeren.

Kristoffer Haugen trodde dessuten at han hadde gjort 2-0 etter 80 minutter, men scoringen ble noe tvilsomt avvinket for offside. Det skyldtes at en offsideplassert Berisha prøvde å nå ballen før Haugen satte den i mål ved bakre stolpe.

(©NTB)