Kristian Eriksen (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem (i midten) scoret mot Haugesund søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Av NTB | 28.04.2024 18:52:22

Sport: Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål.

Haugesund står med to seirer og tre tap i sesonginnledningen. Molde gjester Sandefjord, mens Haugesund tar imot KFUM Oslo i neste runde.

Ledermålet kom etter bare fire minutter da Eikrem og Kristoffer Haugen kombinerte flott ute på siden. Venstreback Eriksen fant så Eikrem inne i feltet som pirket ballen i nettet.

Ti minutter ut i annen omgang stanget Diarra ballen i mål for gjestene, men scoringen ble annullert for en hårfin offside. Men etter 70 minutter skulle han lykkes etter en flott kontring.

Diarra posisjonerte seg fint i feltet og hadde skaffet seg rom da Oscar Krusnell slo ballen inn. Molde-keeper Jacob Karlstrøm kunne ikke stoppe avslutningen fra kloss hold. I etterkant var Molde nærmere å øke ledelsen enn FKH var utligning.

Molde måtte imidlertid klare seg uten Mats Møller Dæhli, som pådro seg en skade mot Bodø/Glimt sist runde. 19-åringen Alwande Roaldsøy erstattet Dæhli som ankeret på midtbanen.

Molde fortsatte å styre kampen og etter ti minutter var ledelsen doblet. Eriksen kom i høy fart og satte hodet på Gulbrandsens innlegg.