Menu
Anders Mol og Christian Sørum slo tilbake med seier i verdensserieturneringen i sveitsiske Gstaad fredag. Her fra EM i München i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB

Mol/Sørum slo tilbake med seier i Gstaad

Volleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum var best i duell mot nederlandske Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen i verdensserieturneringen i Sveits fredag.

Av NTB | 07.07.2023 12:23:07

Sport: Dermed fikk den norske duoen revansj etter det overraskende åpningstapet mot amerikanerne Miles Partain og Andrew Benesh. Mol/Sørum sikret en viktig triumf med sifrene 21-15, 19-21 og 21-19.

Verdensenerne startet fryktinngytende på den sveitsiske sanden, og høyreiste Mol var tidlig fremme med flere strålende blokker. Den norske duoen lot seg aldri true av nederlenderne og dro i land en overbevisende settseier.

I det andre settet hang Brouwer/Meeuwsen bedre med, og etter at Mol/Sørum lenge hadde overtaket i settet, kjempet nederlenderne seg imponerende tilbake og utlignet i sett. Da alt skulle avgjøres i et svært jevnt sistesett var imidlertid Mol/Sørum sterkest til slutt.

Brouwer/Meeuwsen er rangert som nummer fire i verden og var ventet å gi Mol/Sørum tøff kamp. Den nederlandske duoen vant sin første kamp mot den tsjekkiske duoen Jakub Sepka og Tomas Semarad.

Mol og Sørum startet mesterskapet med et overraskende tap mot amerikanerne Miles Partain og Andrew Benesh.

Hele verdenseliten er samlet på sanden i Sveits, med unntak av den andrerangerte svenske duoen David Åhman/Jonatan Hellvig.

Vinneren av hver gruppe avanserer direkte til kvartfinale, mens 2.- og 3.-plassene må gjennom en omspillsrunde for å sikre kvartfinalebillett. Omspillsrunden, kvartfinalene og semifinalene spilles lørdag, mens bronse- og hovedfinalen i Sveits spilles søndag.

Mol/Sørum spiller sin siste kamp i gruppespillet senere fredag.

(©NTB)