Menu
Anders Mol og Christian Sørum er tittelforsvarere i Paris. Foto: Jan Langhaug / NTB

Mol og Sørum til semifinale i Gstaad – ett hinder unna duell mot svensk stjerneduo

Anders Mol og Christian Sørum snudde kampen mot Cherif Younousse og Ahmed Tijan og tok seg videre til semifinale i verdenstourturneringen i Gstaad.

Av NTB | 06.07.2024 14:23:21

Sport: Den norske sandvolleyballduoen vant med settsifrene 21-23, 21-15, 15-13.

I åpningssettet fulgte lagene hverandre tett fram til 7-6 i favør Mol/Sørum. Solid spill fra den norske duoen ga etter hvert en solid luke, men tross 13-8-ledelse fikk den qatarske duoen kontakt på stillingen 15-15. Da settet skulle avgjøres var Younousse og Tijan sterkest.

Med presset på seg leverte Mol og Sørum bedre i det andre settet, og nordmennene utlignet til 1-1. I det avgjørende settet vant nordmennene 15-13 og sikret plass i semifinalen.

Mol og Sørum gikk gjennom gruppespillet uten å tape ett eneste sett. Torsdag ble det seirer mot spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira og den tyske duoen Lukas Pfretzchner/Sven Winter, før amerikanske Miles Partain og Andy Benesh ble slått fredag.

Den norske stjerneduoen er tittelforsvarer i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere. De møter Samuele Cottafava og Paolo Nicolai fra Italia i den andre semifinalen i Gstaad.

Mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og turneringen i Ostrava var duoens første siden starten av mars. Mol og Sørum må dermed jobbe på for å komme i skikkelig kampform til OL.

Gstaad-turneringen er den nest siste før Paris-lekene.

(©NTB)

Flere nyheter: