Menu
Anders Mol og Christian Sørum under bronsefinalen mot Polen i sandvolleyball-EM på Königsplatz i München i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB.

Mol og Sørum herjet med svenskene – kjemper om ti millioner

Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med det svenske vidunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig i verdenstourfinalen i sandvolleyball torsdag.

Av NTB | 07.12.2023 15:00:21

Sport: Mol og Sørum vant 2-0 i strake sett ette to ganger 21-16.

Den norske superduoen viste innledningsvis spill i verdensklasse og var helt overlegne i det første settet. Der ledet de 10-7, 13-8, 15-10 og 18-12, før det til slutt endte med 21-16.

I det andre settet ble det tettere. De regjerende, norske olympiske mesterne kom først i ledelsen på stillingen 11-10. På stillingen 16-14 tok svenskene timeout. Etterpå var det kun ett lag på banen, og Mol og Sørum tok også det andre settet med 21-16.

Oppgjørene mellom Norge og Sverige kan bli legendariske i flere år framover. Lagene hadde møtt hverandre seks ganger før torsdagens oppgjør i Doha, Qatar. Første gang de møttes var i EM-semifinalen i München i 2022. Da sjokkerte de unge svenskene med seier, og Mol og Sørum måtte nøye seg med bronsefinale. Den vant de.

Mol og Sørum åpnet med to seirer i grunnspillet i Qatar onsdag.

Torsdag kveld venter parets siste kamp i grunnspillet. Den går mot italienerne Adrian Carambula/Alex Ranghieri.

Fredag er det kvartfinaler i Doha. Bronsefinaler og finaler går lørdag. Til sammen skal det deles ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk.

(©NTB)

Flere nyheter: