Menu
Maren Mjelde måtte vente på lagvenninnene for å ta lagbilde før avspark i kampen mot Sverige på Gamla Ullevi, men omsider dukket de opp. Foto: Lise Åserud / NTB

Mjelde: – Jækla sterkt å komme tilbake

Landslagskaptein Maren Mjelde var svært irritert da Norge kom under 2-3 mot Sverige. Desto gladere var hun for 3-3-målet.

Av NTB | 12.04.2023 08:24:10

Sport: – Det var jækla sterkt å komme tilbake etter det. Laget viste karakterstyrke og mentalitet. Det bor masse i denne gjengen. Vi gir oss aldri, og det er fantastisk godt å se, sa hun til NTB etter det som var generalprøven for VM.

Hun vet at det fortsatt er mye å rette på, og at de nå må gjøres etter ankomst til New Zealand i juli.

– Dette var en samling med mange mål, både i positiv og negativ forstand, sa hun etter at Norge scoret fem ganger i bortekamper mot Spania og Sverige, men slapp inn hele sju mål.

Mjelde spilte hvert minutt av de to bortekampene. 33-åringen er nå oppe i 165 landskamper og er bare 23 bak landslagssjef Hege Riises norske rekord. Hun har bare Riise (188), Solveig Gulbrandsen (183) og Bente Nordby (172) foran seg på lista.

– Men gleden over at vi greide å slå tilbake må vi ta med oss inn mot VM. Det er veldig stor forskjell på 2-3 og 3-3.

Utligningsmålet på overtid gjorde at Norges kvinnelag fortsatt har positiv landslagsstatistikk mot Sverige: 22-13-21, mål 91-90.

– Vi må bare lære av det. Vi har møtt to lag som er veldig høyt oppe på rankingen, som er ufattelig gode motstandere og god trening for oss. Men sju baklengsmål er absolutt for mange, og det må vi gjøre noe med.

– Jeg synes vi viste karakterstyrke i mange perioder i denne kampen. Første omgang er vi ikke fornøyde med, men vi gjorde noen justeringer, og vi tok kontroll over kampen. På 2-1 hadde vi kampen i vårt spor, men så ble vi litt passive. De fikk press på oss og utlignet på en dødball. Så fikk de et mål til. Det var irriterende. Vi må greie å avgjøre kamper når vi leder, sier Mjelde.

(©NTB)