Kaoru Mitoma sendte Brighton videre i FA-cupen. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB.

Mitoma sendte Liverpool ut av FA-cupen med overtidsscoring

Det så lenge ut til at Liverpool skulle få omkamp på hjemmebane, men Kaoru Mitoma sendte Brighton videre i FA-cupen med 2-1-målet to minutter på overtid.

Av NTB | 29.01.2023 16:35:04

Sport: – Det er mitt beste øyeblikk som Brighton-spiller. En fint mål som sikret oss seieren. Jeg er veldig glad, sa Mitoma i et intervju vist på Viaplay.

Brighton hadde flere gigantiske muligheter til å ta ledelsen, hvor blant annet Trent Alexander-Arnold reddet på strek. Likevel var det Harvey Elliott som scoret kampen første mål.

Mohamed Salah kom seg inn fra høyrekanten og slapp ballen nydelig til Elliott, som banket Liverpool i føringen.

Da de fleste hadde mistet troen på at det skulle bli en avgjørelse, dukket Kaoru Mitoma opp på bakerste stolpe og sikret avansement for Brighton.

– Nå har vi selvtilliten til å møte alle lag. Vi spilte taktisk veldig bra, så vi må bare fortsette å være ydmyke, sa Mitoma.

Det er tredje strake gang Liverpool ikke klarer å slå Brighton. Sist de vant var 2-0-seieren på bortebane i mars 2022.

– Det var en åpen kamp, og vi var mye bedre enn vi var her sist. De scorer på to dødballsituasjoner, noe som selvfølgelig ikke er greit, men det skjedde. Dette var et tungt tap, sa manager Jürgen Klopp.

Ti minutter senere utlignet imidlertid vertene da Tariq Lamptey fyrte løs fra utenfor 16-meteren. Skuddet gikk via Lewis Dunk og inn i nettet bak Alisson.

Sist de to Premier League-klubbene møttes, fikk Liverpool en skikkelig leksjon. Brighton høvlet over storklubben og vant 3-0 på hjemmebane tidligere i januar.