Menu
Minst tre ble drept i skyting ved Michigan State University i East Lansing. Foto: Al Goldis / AP / NTB

Mistenkt gjerningsmann i skyting på universitet i Michigan er død

Minst tre personer er drept og flere livstruende skadd i en skoleskyting ved Michigan State University mandag. En mistenkt gjerningsmann er død.

Av NTB | 14.02.2023 06:35:36

Utdanning: Skytingen begynte like før klokka 20.30 lokal tid mandag, tilsvarende 2.30 norsk tid. Rundt fire timer senere opplyser politiet at mannen ser ut til å ha tatt sitt eget liv utenfor universitetets område.

Politiet bekreftet like etter klokka 23.30 lokal tid at minst tre er bekreftet drept i skytingen.

– Det er tre som er bekreftet drept. Dette er i tillegg til de fem som er tatt til sykehus, tvitrer politiet. Tilstanden deres er ikke kjent.

Skyteepisoden fant sted inne i et skolebygg som heter Berkey Hall og i et bygg tilhørende studentforeningen.

Det ble også meldt om skyting på et treningssenter som heter IM East, men dette var ifølge lokale medier falsk alarm.

Klokka 21.16 lokal tid tvitret politiet at en mistenkt gjerningsperson hadde flyktet til fots. Politiet la ut bilder av det de mener er gjerningsmannen.

– Folk i lokalsamfunnet både på og utenfor campus bør fortsette å søke tilflukt der de er, skrev politiet på universitet.

Like før klokka 00.30 opplyste politiet at den mistenkte gjerningspersonen var død, tilsynelatende etter å ha skutt seg selv.

East Lansing er en collegeby øst for delstatshovedstaden Lansing. Michigan State University (MSU) er et offentlig universitet med rundt 50.000 studenter.

Michigans guvernør Gretchen Whitmer sier hun blir orientert om hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: