Menu
Dansk politi har satt i gang et omfattende søk etter en 13 år gammel jente som forsvant fra avisrunden sin i Kirkerup på Sjælland lørdag. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / NTB

Mistanke om at savnet jente i Danmark er utsatt for noe kriminelt

Dansk politi har sperret av et hus i søket etter en 13 år gammel jente som forsvant på Sjælland lørdag. De mistenker at det har skjedd noe kriminelt.

Av NTB | 16.04.2023 11:44:05

Kriminalitet og rettsvesen: Jenta, som heter Filippa, ble etterlyst i 16-tiden lørdag da ingen hadde hørt fra henne etter at hun gjorde ferdig avisruten sin i Kirkerup ved Sørbymagle klokka 11.30. Senere fant faren sykkelen, vesken og mobilen hennes i veikanten.

– Vi er meget bekymret for Filippa og jobber ut fra en teori om at det har skjedd noe kriminelt, sier polititalsmann Kim Kliver i en pressemelding søndag formiddag. Han gir ingen nærmere detaljer om hva politiets teori går ut på.

Politiet har fått over 600 henvendelser om saken, og søndag formiddag meldte dansk TV 2 at et hus i nærheten av der 13-åringen sist ble sett, var sperret av. Krimteknikere er på stedet.

Kliver sier at de ser på saken med største alvor. De har bedt alle som måtte ha opplysninger, om å melde fra til politiet, inkludert alle som måtte ha opptak fra overvåkingskameraer eller har kjørt med dashcam i bilen i området.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi ha allerede sikret seg en rekke videoopptak fra området og har avhørt folk som bor langs Filippas avisrute.

Helikopter, droner og hunder deltar i søket etter 13-åringen.

(©NTB)

Flere nyheter: