Patrik Schick snudde til seier for Leverkusen. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB.

Mirakelvending for Leverkusen på overtid – nær sesongens første tap

Leverkusens seiersrekke så ut til å ryke hjemme mot Qarabag i europaligaen, men en ellevill snuoperasjon ga 3-2-seier og avansement.

Av NTB | 14.03.2024 23:37:31

Sport: Det første oppgjøret endte 2-2, og Leverkusen tok seg dermed videre med 5-4 totalt. Også i Aserbajdsjan var Leverkusen nær sesongens første tap, men ble reddet av innbytter Patrick Schicks utligning på overtid.

Torsdag kom Schick inn fra benken igjen, og han vendte kampen med scoringer i tredje og åttende tilleggsminutt.

– Vi mistet kontrollen over kampen i dag. Kanskje var vi ikke det beste laget, men vi viste hjerte og lidenskap, sa trener Xabi Alonso til RTL.

Leverkusen er inne i en ellevill sesong, hvor laget ikke har tapt en eneste av sine 37 kamper så langt. Den statistikken så imidlertid ut til å ryke torsdag kveld.

Abdellah Zoubir og Juninho sendte gjestene opp i 2-0-ledelse med mål i det 58. og 67. minutt. Mellom de scoringene ble gjestene redusert til ti mann da Elvin Jafarguliyev ble vist det røde kortet.

Jeremie Frimpong startet snuoperasjonen med 18 minutter igjen på klokken, før Schick utlignet tre minutter på overtid. Det gikk mot ekstraomganger, men hele åtte minutter ut i tilleggstiden sikret tsjekkeren avansementet da han fullførte snuoperasjonen med sitt annet mål for kvelden.

Dermed er Leverkusen med i fredagens kvartfinaletrekning. Laget er også suveren serieleder i Bundesliga og semifinalist i den tyske cupen.