Menu
Brannmannskaper slukker brann i en bygning i Ashkelon lørdag morgen. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB

Minst to skadd i rakettangrep mot Israel – Hamas varsler uttalelse

Det ble hørt eksplosjoner sør i Israel tidlig lørdag, og flyalarmen gikk flere steder i landet. Ifølge myndighetene er en eldre kvinne kritisk skadd.

Av NTB | 07.10.2023 06:52:31

Kriminalitet og rettsvesen: Luftalarmen kunne høres i flere minutter sør i landet, nær Gaza og omlandet av Tel Aviv tidlig lørdag. Beboere i byer nær Tel Aviv og Jerusalem har meldt om at de har hørt eksplosjoner.

Angrepet varte i overkant av 30 minutter. Nyhetsbyråene AFP og AP melder at flere titalls raketter er skutt opp fra Gazastripen.

I en melding noe etter klokka 6 lørdag varsler Hamas at lederen for deres militære gren skal komme med en uttalelse om kort tid.

Nyhetsbyrået AP siterer redningstjenesten i Israel på at en kvinne i 70-årene er kritisk skadd etter rakettnedslag i et boligområde nær grensa til Gaza. I en annen by fikk en mann i 20-årene lettere skader av granatsplinter.

En rakett skadd også en bygning i Askhkelon, og brannmannskapene jobbet lørdag morgen med å slukke brann i bygget. Israels president Benjamin Netanyahu sier han vil ha et møte med sikkerhetsmyndighetene i landet om situasjonen lørdag morgen.

Fredag ble en 19-årig palestiner drept da bosettere gikk til angrep i den okkuperte byen Huwara på Vestbredden.

(©NTB)

Flere nyheter: