Menu
Ukrainsk brannvesen jobber med å slukke brannen ved en byggevarehandel etter at to presisjonsstyrte bomber slo ned i den store butikken i Kharkiv by lørdag. Foto: Andrii Marienko / AP / NTB

Minst to drept og 33 såret i angrep på byggevarehandel i Ukraina

Russland har bombet en stor byggevarehandel i Kharkiv by med opptil 200 personer til stede, ifølge Ukrainas president. To mennesker er funnet drept.

Av NTB | 25.05.2024 18:53:58

Ulykker og naturkatastrofer: – To personer ble drept. De var menn som jobbet på hypermarkedet. Antall sårede har steget til 33, sier guvernør Oleh Synegubov i Kharkiv fylke lørdag kveld.

Angrepet rammet en stor bygg- og jernvarehandel, et såkalt hypermarked, og utløste en stor brann.

– Per nå vet vi at over 200 personer kan ha vært inne i hypermarkedet, skrev president Volodymyr Zelenskyj på Telegram tidligere lørdag.

Han fordømmer luftangrepet mot et åpenbart sivilt mål midt på lyse dagen og ber igjen vestlige land om å forsyne Ukraina med adekvate luftvernsystemer.

Videoer som øyevitner har lagt ut i sosiale medier, viser en stor søyle med svart røyk som stiger opp fra Episentr-forretningen, som ligger i et næringsområde.

– Vi har et stort antall savnede, skrev Kharkivs ordfører Igor Terekhov på Telegram kort tid etter angrepet.

– Tilsynelatende var angrepet mot en kjøpesenter der det var mange mennesker, dette er ren terror, fortsatte ordføreren.

Russland innledet en bakkeoffensiv i det nordøstlige Kharkiv fylke 10. mai. Ukrainske myndigheter hevdet fredag at de hadde klart å stanse de russiske styrkens framgang.

Ukrainsk redningstjeneste sier det brenner over et område på 10.000 kvadratmeter, men at brannvesenet jobber seg innover i den ødelagte bygningen.

Byen Kharkiv er Ukrainas nest største og angripes jevnlig av russiske raketter. Torsdag ble sju mennesker drept i angrep mot byen, ifølge lokale myndigheter.