Menu
Redningsarbeidere søkte torsdag morgen etter ofre for det russiske rakettangrepet som rammet Lviv i løpet av natten. Foto: Mykola Tys / AP / NTB

Minst fire drept i russisk angrep på boligblokk i Lviv

Minst fire mennesker er døde og flere såret etter at en russisk rakett traff en boligblokk i Lviv, lengst vest i Ukraina, natt til torsdag.

Av NTB | 06.07.2023 00:23:27

Politikk: – En russisk rakett fikk et direkte treff i en boligblokk i byen, sier guvernør Maksym Kozytskyj i Lviv-regionen på Telegram.

Han sier raketten utløste en brann som raskt ble slukket, og at redningsmannskaper var i full gang med å søke etter overlevende i ruinene. Han la også ut et bilde av en boligblokk der deler av øverste etasje var i ruiner.

Ordføreren i Sadovij sier at åtte personer er registrert såret foreløpig, og at antallet stiger. En av dem er alvorlig såret. Han sier også at rundt 60 leiligheter og 50 biler er ødelagt.

President Volodymyr Zelenskyj har lovet å svare på angrepet.

– Fienden skal definitivt få et svar. Et de kjenner, sier den ukrainske presidenten.

Guvernør Kozytskyj sier at han ble advart før angrepet av forsvaret om at raketter var på vei, og han oppfordret befolkningen til å søke ly.

Det ble meldt om strømbrudd og telefonforstyrrelser da flere eksplosjoner ble hørt etter at flyalarmen gikk.

Lviv ligger lengst vest i Ukraina, 70 kilometer fra grensa til Polen. Krigen har i liten grad rammet byen direkte, men det har vært angrep mot byen, sist 20. juni, da det også ble meldt om skader på kritisk infrastruktur.

Det ble også meldt om flyalarm over hele Ukraina og raketter på vei mot flere andre byer i løpet av natten.