Menu
Pakistanske soldater og politimenn rydder veien for ambulanser, som er på vei til moskeen i Peshawar hvor en eksplosjon har tatt livet av minst ni personer. Minst 90 personer er skadd. Foto: Muhammad Sajjad / AP /

Minst 22 drept og 80 såret i eksplosjon i moské i Pakistan

Minst 22 personer er drept og over 80 såret i det som trolig er et selvmordsangrep mot en moské i byen Peshawar i Pakistan.

Av NTB | 30.01.2023 10:55:19

Medisin og helse: – En del av bygningen har kollapset, og flere personer antas å være fanget i ruinene, sier polititjenestemann Sikandar Khan til nyhetsbyrået Reuters.

Allerede er 80 personer fraktet til sykehuset i Peshawar for behandling. Noen av dem er kritisk skadd, ifølge pakistanske helsemyndigheter. Politiet bekrefter at minst 22 personer er døde.

Eksplosjonen skjedde klokken 11.30 lokal tid mens det var ettermiddagsbønn i moskeen. Nyhetsbyrået AP har fått opplyst fra pakistanske styringsmakter at det er snakk om et selvmordsangrep.

Moskeen ligger i nærheten av flere politikontorer i byen, og flere politimenn var der for å be da angrepet skjedde.

Sist gang det var en stor eksplosjon i Peshawar, var i mars i fjor, da et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i byen tok livet av 56 mennesker. Ekstremistgruppa IS tok den gang på seg ansvaret for bombeangrepet, som var det dødeligste i Pakistan siden 2018.

Flere nyheter: