Menu
Røyk stiger opp fra eksplosjonen i Nagorno-Karabakh mandag. Bildet er tatt fra en video publisert av en frilansjournalist i området. Foto: Siranush Sargsyans X-konto / AP / NTB

Minst 20 ble drept i eksplosjonen i Nagorno-Karabakh

Minst 20 personer ble drept da et drivstofflager eksploderte i den omstridte regionen Nagorno-Karabakh, ifølge lokale myndigheter.

Av NTB | 26.09.2023 08:02:16

Krig og konflikter: 290 personer ble skadd, og tilstanden er fortsatt kritisk for mange, ifølge myndighetene. Det har tidligere vært meldinger om mange skadde, men ikke om antallet døde.

Separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh opplyste mandag kveld at eksplosjonen fant sted ved en vei mellom byene Stepanakert og Askeran. Drivstofflageret ligger ved en bensinstasjon.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen sier at flere hundre mennesker fikk brannskader som følge av eksplosjonen.

– Vi leverer nå medisinsk utstyr til Nagorno-Karabakh og hjelper til med evakuering av skadde, heter det i en uttalelse fra komiteen.

Samantha Power, som leder USAs føderale etat for ikke-militær utviklingshjelp (USAID), kaller situasjonen forferdelig.

– USA kommer til å gi 11,5 millioner dollar i humanitær bistand for dem som er rammet. Vi oppfordrer også Aserbajdsjan til å bidra i hjelpearbeidet, sa Power under et besøk i Armenia tirsdag.

En rådgiver for Aserbajdsjans president Ilham Alijev sier landet står klar til å ta imot skadde.

I forrige uke ble regionen erobret av aserbajdsjanske regjeringsstyrker. Separatistene la ned våpnene og er i ferd med å gi fra seg makten i regionen.

Eksplosjonen ble utløst idet tusenvis av armenere flykter fra regionen, i frykt for represalier og etnisk rensing.

Myndighetene i Armenia opplyste tirsdag ettermiddag at til sammen 19.000 personer har ankommet armensk territorium fra Nagorno-Karabakh.

Flere land og organisasjoner har varslet at de ønsker å bistå i hjelpearbeidet.

Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i over 30 år.

Flere nyheter: