Menu
Sovesalen ble totalskadd i brannen, som brøt ut sent søndag kveld i Mahdia i en sovesal med jenter i alderen 11 til 17 år. Foto: Guyana's Department of Public Information via AP Photo / AP / NTB

Minst 19 barn mistet livet i brann på skole i Guyana

Minst 19 barn og ungdommer mistet livet da det brøt ut brann på en skole i en gruveby i det søramerikanske landet Guyana søndag kveld.

Av NTB | 22.05.2023 19:18:45

Medisin og helse: Skolebygningen som huset en sovesal i byen Mahdia, var overtent da brannmannskapene ankom rundt midnatt natt til mandag, opplyser brannvesenet.

Det er uklart hvordan brannen startet i sovesalen, som huset jenter på 11, 12, 16 og 17 år, ifølge en person som hjalp redningsmannskapene.

– 14 unge døde på stedet, fem andre døde på distriktssykehuset i Mahdia, sier brannvesenet.

Regjeringen oppga tidligere at 20 personer omkom, men tallet er siden nedjustert til 19.

Seks personer, blant dem to kritisk skadde, er fløyet til hovedstaden Georgetown for behandling. Rundt 20 elever ble reddet.

– Dette er en stor katastrofe, det er grusomt, det er smertefullt, sier Guyanas president Irfaan Ali.

Han sier det er innført forsterket beredskap på hovedstaden Georgetowns to største sykehus for å ta seg av skadde barn, og at det ble sendt fly til Mahdia, som ligger 200 kilometer sør for Georgetown.

De fleste av de 19 elevene som mistet livet, var urfolk, opplyser politiets kommunikasjonsdirektør Mark Ramotar. Myndighetene sier de fortsatt jobber med å finne årsaken til brannen.

Guyana er et lite, engelsktalende land på nordkysten av Sør-Amerika med 800.000 innbyggere. Landet har vært både nederlandsk og britisk koloni og har store malm- og oljereserver i de omfattende og ofte veiløse regnskogsområdene.

(©NTB)

Flere nyheter: