Menu
Folk trekker opp båten som har kantret like utenfor kysten av Senegal. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Minst 17 har druknet i forlis utenfor Senegal

Minst 17 personer er funnet døde etter at en båt kantret utenfor Senegals hovedstad Dakar, opplyser landets myndigheter. Båten skulle trolig til Kanariøyene.

Av NTB | 24.07.2023 16:33:33

Politikk: Det er ikke kjent hvor menneskene kom fra, men ettersom det var en lang trebåt som kantret, antas det at det dreier seg om mennesker som håpet å ta seg til Europa for å søke asyl.

Likene ble funnet av marinen tidlig mandag morgen. De var skylt opp på land i et nabolag i Senegals hovedstad. Ifølge en lokal leder, Ndeye Top Gueye, i bydelen Ouakam er det ikke første gang migranter og flyktninger mister livet utenfor Senegals kyst.

– Det har skjedd mange ganger. Myndighetene må iverksette tiltak, sier hun.

Den kantrede båen ble dratt opp på stranden av redningsmannskap og frivillige. Klær fra de omkomne er også skylt i land og ligger i en haug på stranden.

De siste årene har Kanariøyene vært et viktig mål for potensielle asylsøkere som ønsker å ta seg fra Afrika til Spania. I 2020 nådde antallet en topp med over 23.000 ankomster, ifølge det spanske innenriksdepartementet.

Båtene kommer for det meste fra Marokko, Vest-Sahara og Mauritania, men i år har det også vært en økning i antall personer som har startet den farlige ferden i Senegal.

(©NTB)

Flere nyheter: