Menu
Palestinere tar farvel med slektninger som ble drept i israelske angrep i Khan Younis sør på Gazastripen lørdag. Foto: Jehad Alshrafi / AP / NTB

Minst 16 drept i angrep mot FN-skole i Gaza – Israel sier de angrep «terrorister»

Minst 16 mennesker er drept i et israelsk flyangrep mot en skole der tusenvis av palestinere søkte tilflukt i Nuseirat-leiren i Gaza, ifølge helsemyndighetene.

Av NTB | 06.07.2024 22:03:18

Politikk: Det israelske militæret sier deres fly angrep «terrorister» som befant seg rundt Al-Jawni-skolen i flyktningleiren Nuseirat lørdag.

Leiren ligger like nordøst for byen Deir al-Balah sentralt på Gazastripen.

Rundt 7000 mennesker søkte tilflukt ved skolen da angrepet skjedde, ifølge Hamas-regjeringens pressekontor, som sier de fleste ofrene var barn, kvinner og eldre. Titalls mennesker lette lørdag kveld gjennom ruinene på leting etter overlevende.

Helsedepartementet på Gazastripen fordømmer angrepet som en «vemmelig massakre». Minst 16 mennesker er drept og over 50 sårede er brakt til sykehus, ifølge departementet.

Angrepet mot skolen betyr at ingen steder i Gaza er trygt for familier som søker tilflukt fra krigshandlingene, ifølge Basal.

Den israelske hæren IDF sier de angrep «flere terrorister som opererte i bygninger i området til UNRWAs Al-Jawni-skole».

– Dette stedet fungerte som gjemmested og operasjonell infrastruktur hvorfra angrep mot IDF-soldater på Gazastripen ble rettet og utført, sier IDF, som videre hevder at «skritt ble tatt for å redusere risikoen for å skade sivile».

Al Jazeeras journalist Hind Khoudary rapporterte fra al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah etter skoleangrepet. Hun sier det er kommet en strøm av ambulanser med sårede til sykehuset den siste timen.

– De fleste ambulansene ble straks dirigert til den delen av sykehuset der de dreptes familier kan ta et siste farvel, skriver Khoudary.

Over 38.000 mennesker er drept i israelske angrep på Gazastripen siden 7. oktober, de alle fleste sivile, ifølge palestinske helsemyndigheter. I tillegg er flere tusen mennesker savnet, og et ukjent antall ligger begravd i ruinene.

90 prosent av Gazas befolkning er drevet på flukt som følge av krigen, og nesten en halv million mennesker opplever det FN beskriver som katastrofale nivåer av sult.

Ifølge palestinske kilder ble dessuten minst fire journalister som jobbet for lokale medier, drept i angrep natt til lørdag.

Og i Rafah på grensa til Egypt ble fire politibetjenter drept i et israelsk luftangrep mens de patruljerte gatene til fots, ifølge innenriksdepartementet i Gaza, som har ansvar for det sivile politiet.

Det palestinske helsedepartementet sier minst 87 mennesker er drept i Gaza i løpet av de siste 48 timene.

I Deir al-Balah tok palestinere avskjed med fem barn, to kvinner og fem menn som ble drept i tre separate angrep i området fredag og lørdag, ifølge sykehuspersonell. Likene ble brakt til al-Aqsa-sykehuset, der AP-journalister telte dem lørdag.

Tallet på drepte kan stige ettersom tilstanden er kritisk for mange av de overlevende, advarer talsmann Mahmoud Basal i Gazas sivile redningstjeneste.

Tidligere lørdag sa UNRWA at to av deres ansatte ble drept i et angrep mot Al-Bureij, som også ligger sentralt på Gazastripen. FN-organisasjonen, som har mistet over 190 ansatte i krigen, har et stort matvarelager i distriktet.

Israel har gjennomført en rekke dødelige flyangrep mot Gazastripen lørdag, og angrepene ble trappet opp særlig mot Nuseirat.

Tidligere på dagen opplyste helsepersonell at minst ti mennesker ble drept i et flyangrep mot et hus i Nuseirat, som er en av de åtte opprinnelige flyktningleirene på Gazastripen.

Flere nyheter: