Menu
Royce Lewis intervjues etter å ha bidratt med to homeruns da Minnesota Twins brøt sin historiske tapsrekke i sluttspillkamper. Foto: Abbie Parr, AP / NTB

Minnesota Twins brøt rekordlang tapsrekke

Minnesota Twins slo Toronto Blue Jays 3-1 i MLB-sluttspillet tirsdag og brøt den lengste tapsrekken i de store nordamerikanske proffligaene.

Av NTB | 04.10.2023 02:12:27

Sport: Twins har de siste tiårene jevnlig kvalifisert seg til sluttspillet i baseball, men den forrige seieren i en sluttspillkamp kom i 2004. Laget sto med 18 sluttspilltap på rad inntil tilhengerne endelig kunne feire en seier igjen.

Den nest lengste tapsrekken i sluttspill tilhører NHL-laget Chicago Blackhawks, som tapte 16 på rad fra 1975 til 1979. Den tredje lengste er delt mellom NBA-laget Detroit Pistons (fra 2008, ennå ikke brutt) og NHL-laget Los Angeles Kings (1993 til 2001).

De 18 Twins-tapene var fordelt på sju ulike sesonger. 99 Twins-spillere var på banen i minst en av kampene i tapsrekken. Ingen av dem spilte flere enn 13, men tilhengerne var med på hele lidelseshistorien.

Royce Lewis var den store spilleren da tørken ble brutt. Han ble den tredje spiller i hele MLB-historien som har levert en homerun de to første gangene i karrieren han kom for å slå i en sluttspillkamp.

Kasteren Pablo López var den andre helten. Han kom til stadion iført trøya til Johan Santana, kaster den dagen i 2004 da Twins sist vant en sluttspillkamp. Så kneblet han Blue Jays i nesten seks omganger før han overlot til avløserne å fullføre verket.

Neste oppgave for Twins blir å gå videre i sluttspillet. Det trengs en seier til mot Blue Jays, enten onsdag eller torsdag.

(©NTB)