Menu
Etter å ha sonet minstetiden av forvaringsdommen på 21 år, begjærer Stig Millehaugen seg prøveløslatt. Behandlingen av kravet startet i Oslo tingrett mandag. Her sammen med sin mangeårige forsvarer, avokat Morten FuruholmenFoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Millehaugen ber om bli løslatt etter rundt 36 år bak murene

Drapsdømte Stig Millehaugen (54) har tilbrakt mesteparten av de siste 36 årene i fengsel. Nå ber han retten om å bli løslatt.

Av NTB | 28.08.2023 09:34:42

Kriminalitet og rettsvesen: Millehaugen soner for tiden en dom på 21 års forvaring, med en minstetid på ti år, for overlagt drap på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed i 2009.

Drapsdommen falt i 2012. Nå er mannen som enkelte har karakterisert som Norges farligste mann, i Oslo tingrett, hvor han ber om å bli løslatt. Begjæringen skal behandles over fem dager.

Stig Millehaugen har tilbrakt det aller meste av sitt voksne liv bak murene. Han fikk sin første dom sommeren 1987. Da var han 18 år gammel. Når han på ny entrer rettssalen mandag, er han blitt 54 år.

– Millehaugen er gjentatte ganger dømt for grov vold, inkludert to drap med 17 års mellomrom. I tillegg har han rømt og brutt permisjonsvilkårene flere ganger. Han kan ikke gå direkte fra de soningsforholdene han har i dag og tilbake til samfunnet. Tilbakeføringen må skje gradvis, sier statsadvokat Kristian Jarland til NTB.

Sentralt i vurderingen om Millehaugen kan løslatelses er faren for at han skal på nytt skal begå alvorlige, straffbare handlinger.

– For vår del vil det være viktig å få fram at det har skjedd en prosess siden han ble dømt i 2012. Gjennom årene som har gått, har Millehaugen hatt en utvikling, sier Millehaugens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

(©NTB)

Flere nyheter: