Menu
Miljødirektør Ellen Hambro oppfordrer politikerne til å få fart på klimatiltakene for å nå 2030-målene. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB

Miljødirektoratet mener Norge kan nå klimamålene – lanserer 85 tiltak

– Det er tid for mobilisering, sier miljødirektør Ellen Hambro. I en ny rapport peker Miljødirektoratet på 85 tiltak som kan gjøre at Norge når klimamålene.

Av NTB | 02.06.2023 09:08:58

Vær: – Utslippskuttene kommer ikke av seg selv. Dersom det skal være mulig å få så store utslippskutt så fort som vi har lagt grunn, er det behov svært rask utvikling av klimapolitikken. Så å si alt vi har utredet må gjennomføres, og mye må skje i parallell, hvis målene skal nås, sier miljødirektør Hambro i en pressemelding.

Hun la fredag fram en rapport med 85 tiltak som vil redusere klimautslippene i alle sektorer. For hver av dem peker direktoratet på hvilke hindre som må ryddes av veien for å få det til.

Dersom alle tiltakene gjennomføres vil utslippene i 2030 kunne bli 53 prosent lavere enn de var i 1990, ifølge rapporten. Dersom man i tillegg øker bruken av flytende biodrivstoff til veitrafikk og ikke-veigående maskiner, vil utslippene i 2030 kunne bli 55 prosent lavere enn de var i 1990.

(©NTB)

Flere nyheter: