Menu
Statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö ble vandalisert flere ganger på tampen av 2019. Blant annet ble nesen kappet av. Nå hevder en anonym gruppe at de ønsker å selge nesen for en millionsum. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Milano-ordfører tilbudt å kjøpe Zlatan-nese for 1,1 millioner kroner

Den avkappede nesen fra Zlatan Ibrahimovics statue i Malmö hevdes å være til salgs. Flere har fått epost om det fra en anonym gruppe, melder Sydsvenskan.

Av NTB | 15.04.2023 12:24:17

Sport: Ifølge avisen vil gruppen «The Nose Club» ha 100.00 euro for Zlatan-nesen. Det tilsvarer litt over 1,1 millioner kroner.

Tilbudet ble sendt på epost til kommunalråd Janne Grönholm (Miljöpartiet). Han har kultur som sitt ansvarsområde i Malmö. Kopier av mailen gikk også ut til blant andre den italienske ordføreren Giuseppe Sala i Milano og skulptøren Peter Linde.

Et bilde ble også lagt ved av det avsenderen hevder er den avkappede nesen.

Zlatan-statuen har hatt et kort, men tøft liv. Den ble avduket i oktober 2019 i Malmö, men måneden etter ble det kjent at fotballstjernen Ibrahimovic hadde blitt deleier hos Malmö FFs ligarival Hammarby. Nesten umiddelbart begynte vandaliseringen.

Det ble hengt et toalettsete på statuen, og rasistiske ord og drapstrusler ble skrevet på bakken ved siden av den. I midten av desember samme år ble en av føttene kappet av, og før jul ble nesen kuttet av samtidig som bronsestatuen ble malt hvit.

Noen uker senere ble begge beina kappet av, og hele skulpturen ble veltet. Da ble den fraktet bort for renovering og oppbevares fortsatt på et hemmelig sted.

(©NTB)

Flere nyheter: