Tottenham-manager Antonio Conte og Milan-manager Stefano Pioli foran mesterligakampen i London Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Milan til kvartfinale i mesterligaen for første gang på tolv år – klarte 0-0 mot Tottenham i London

Tottenham klarte ikke score mot italienske Milan. Dermed er det italienske laget i kvartfinalen i mesterligaen i fotball med 1-0 sammenlagt.

Av NTB | 08.03.2023 23:15:38

Sport: Brahim Díaz’ scoring i den første kampen ble avgjørende. Den gang var det et skadeskutt Spurs-lag. Denne gangen var Eric Dier ute med karantene etter sitt tredje gule kort sist, men ellers var det et toppet mannskap som skuffet sine fans i den engelske hovedstaden.

Milan var sist i kvartfinalen i mesterligaen i 2012. Da ble det exit mot Barcelona for den italienske storklubben som har gått til topps i mesterligaen sju ganger.

Returkampen i London startet ti minutter forsinket etter at det var full stans i trafikken utenfor stadion.

Harry Kane var nære på overtid, men Mike Maignan reddet mesterlig. Milan og Divock Origi kontret, men avslutningen gikk i stolpen. Det ble hektiske sluttminutter, men det holdt helt inn for de italienske gjestene.

Det ble ingen stor 1. omgang, og lagene ble buet av banen inn til pause. Hjemmelaget hadde bare noen halvsjanser.

Tottenham gikk ut og risikerte mer i 2. omgang, men det var Diaz som var nær ved å sende Milan i ledelsen seks minutter etter pause på en kontring. Milan-spissen var litt heldig som kom seg fri inne i feltet og fikk skutt, men Fraser Forster vartet opp med en mesterlig beinparade.

Etter et snaut kvarter ble Tottenham-stopperen Cristian Romero tildelt sitt annet gule kort etter en tøff takling mot Milan-kaptein Theo Hernández.

Kanes heading var en god sjanse, og nærmere kom ikke de hvitkledde.

Messias junior hadde den største sjansen i 1. omgang etter 18 minutter da han ble spilt igjennom etter et frispark av Olivier Giroud, men avslutningen gikk svakt utenfor.

Son Heung-min og Kane fikk utrettet svært lite i Milan-feltet. Danske Pierre-Emile Højbjerg var nær scoring for Spurs, men Mike Maignan sto i veien.