Rafael Leão jubler for scoring i søndagens kamp. Foto: Alessandro Garofalo / LaPresse via AP / NTB

Milan rystet Napoli på bortebane – Leão med måldobbel

Rafael Leão scoret to ganger, mens Brahim Díaz og Alexis Saelemaekers herjet med Napoli-forsvaret da Milan knuste Serie A-lederen 4-0 på bortebane søndag.

Av NTB | 02.04.2023 22:44:10

Sport: Napoli har 16 poengs forsprang på toppen av tabellen. De har lenge vært uslåelige i Serie A denne sesongen, men søndag ble de satt ordentlig på plass av gjestene fra Milano, som til tider fikk gjøre som de ville på Diego Maradona stadion.

Det første målet var spesielt flott. Diaz fintet vekk to Napoli-spillere på flott vis før han spilte Rafael Leão alene gjennom. Portugiseren lobbet så ballen over keeper Alex Meret til vill jubel.

Etter 25 minutter skulle Diaz gjøre det selv. Han fikk ballen inne i feltet og dro vekk Mario Rui før han skjøt ballen opp i nettaket via et Napoli-bein.

I annen omgang presset Napoli på for en redusering, men etter en time sikret Leão langt på vei Milan-seier da han fintet seg fri i feltet og banket ballen i hjørnet. Etter 0-3 raknet Napoli fullstendig, og etter 67 minutter gled Alexis Saelemaekers gjennom Napoli-forsvaret og gjorde 4-0.

Saelemaekers ble byttet inn for Diaz etter 57 minutter og var minst like farlig som sin forgjenger.

Milan kjemper om å bli blant topp fire som får mesterligaspill neste sesong. De er på tredjeplass med ett poeng ned til Inter og Roma. Opp til Lazio på andreplass skiller det fire poeng.

Leo Skiri Østigård har slitt med spilletiden for Napoli denne sesongen og var igjen ubenyttet reserve i søndagens stortap.

Milan og Napoli skal også møtes i mesterligaens kvartfinale, der første kamp spilles i Milano 12. april.