Menu
Onsdag tar tidligere visepresident Mike Pence fatt på en lang valgkamp han håper skal sikre ham Republikanernes nominasjon før president valget i november neste år. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB

Mike Pence tar fatt på nominasjonskampen

To dager etter at han leverte inn de nødvendige papirene starter USAs tidligere visepresident Mike Pence valgkampen for å bli Republikanernes presidentkandidat.

Av NTB | 07.06.2023 11:59:22

Politikk: – Jeg tror på det amerikanske folket og jeg har tro på at Gud ikke er ferdig med Amerika. Sammen kan vi bringe landet tilbake, og de beste dagene er fortsatt i vente for Den Største Nasjonen i Verden, skriver Pence på Twitter onsdag og avslutter med emneknaggen #Pence2024.

Pence var visepresident under Donald Trump, men nå utfordrer han altså sin gamle sjef i kampen om landets øverste embete. Det er første gang i moderne historie at en visepresident utfordrer den han ble valgt sammen med.

Mandag leverte Pence dokumentene som bekrefter at han vil bli partiets presidentkandidat. Onsdag holder den konservative og dypt religiøse politikeren valgmøte i Des Moines i Iowa. Delstaten er den første som stemmer over hvem som skal være kandidater ved neste års presidentvalg. Det skal etter planen skje 22. januar.

Nominasjonene avgjøres på partienes landsmøter i juli og august, mens presidentvalget holdes 5. november 2024.

(©NTB)

Flere nyheter: