Menu
Det nye våpenhvileforslaget er svært viktig, mener professor og Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Midtøsten-ekspert tror på taktskifte etter våpenhvile-forslag

– Veldig viktig, sier Midtøsten-forsker Hilde Henriksen Waage om det nye Gaza-forslaget som USAs president Joe Biden sier Israel har lagt fram.

Av NTB | 31.05.2024 21:43:19

Krig og konflikter: – Dette er veldig viktig og ser ut til å være det vi har etterspurt lenge. At USA og Joe Biden virkelig vil øve press på sin nære allierte Israel for å få slutt på denne krigen. Det er det bare USA som kan gjøre, sier professor og Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage til TV 2.

Hun får støtte fra Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

– Vi håper sterkt at dette blir slutten på krigen, og at begge parter godtar våpenhvile, gissel- og fangeløslatelser og tilbaketrekking av styrker, sier Egeland til kanalen.

USAs president Joe Biden sier Israel har foreslått en våpenhvile som i første omgang skal vare i seks uker, mens det forhandles om en mer langvarig våpenhvile. Samtidig skal israelske gisler løslates.

– Det er sikkert så langt USA har klart å få med seg Israel. Og hvis man skal få slutt på denne krigen, må man ha med seg den sterke parten, Israel, sier Henriksen Waage.

(©NTB)

Flere nyheter: