Menu
Christian Michelsen er ferdig i KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Michelsen ferdig som trener i Kristiansund: – Med tungt hjerte

Christian Michelsens tid som trener i 1. divisjonsklubben Kristiansund er over. Styrelederen innrømmer at avgjørelsen var svært tøff å ta.

Av NTB | 25.08.2023 11:34:46

Sport: KBK meldte om beslutningen på sine nettsider fredag.

«Styret i Kristiansund Ballklubb og hovedtrener Christian Michelsen har blitt enige om å innlede forhandlinger om en sluttavtale, til det beste for begge parter», het det der.

Til NTB forteller styreleder Per Otto Dyb at det har blitt foretatt en grundig vurdering.

– Vi har brukt lang tid på denne avgjørelsen, og først og fremst så handler det om den sportslige og økonomiske utviklingen til klubben, sier han.

Kristiansund ble etablert i 2003, og Dyb innrømmer at utviklingen har vært nedadgående de siste årene.

– DNA-et til klubben blir litt utsatt når man møter motgang etter så mange år med medgang. Det preger klubben, men det har likevel vært en lang diskusjon, og vi har vært i tvil, utdyper styrelederen.

– Dette er selvfølgelig kjempetøft, både for oss og Christian. Hjertet hans ligger her, så det er med tungt hjerte at beslutningen er tatt. Det smaker ikke godt, men det er det som føles riktig nå, forteller Dyb.

Michelsen er løst fra sin arbeidsplikt som hovedtrener med virkning fra og med fredag.

Spillergruppen ble orientert om beslutningen fredag morgen. Klubbens sportslige ledelse vil umiddelbart starte arbeidet med å finne ny trenerløsning, melder KBK.

Onsdag ble det 0-1-tap hjemme mot Sandnes Ulf. I etterkant av det oppgjøret ble det rettet kritikk mot Michelsen.

Michelsen har vært trener i Kristiansund siden 2014. I januar 2022 undertegnet han en ny fireårskontrakt. Michelsen spilte selv for nordmørsklubben fra 2008 til 2013.

Dyb er klar på at det var en tøff avgjørelse å ta.

Kristiansund tok den tunge turen ned fra Eliteserien forrige sesong. Denne sesongen har klubben tatt 29 poeng på de 19 første kampene. Det gir sjetteplass på tabellen så langt.

(©NTB)

Flere nyheter: