Mexicos Mayra Pelayo-Bernal (til høyre) har akkurat gjort 2–0 mot USA i Gold Cup. Foto: Foto: Ryan Sun / AP / NTB.

Mexicos fotballdamer sjokkerte USA – andre seier i historien

Bare én gang tidligere hadde Mexicos fotballdamer slått den mangedobbelte verdensmesteren USA før 2-0-seieren natt til tirsdag.

Av NTB | 27.02.2024 08:18:32

Sport: 40 ganger er det endt med tap og én gang med uavgjort siden det første møtet mellom lagene i 1991. Den eneste seieren kom for 14 år siden i 2010 – før nattens kamp i Gold Cup, mesterskapet for Nord- og Mellom-Amerika.

Lizbeth Ovalle ga Mexico ledelsen 1-0 etter 28 spilte minutter i Carson i California. Det var USAs første baklengsmål på 33 kamper mot et lag som tilhører lagene i Concacaf-forbundene. Målet kom etter forsvarstabbe av USAs veteran Becky Sauerbrunn.

På overtid i 2. omgang fastsatte innbytteren Mayra Pelayo-Bernal sluttresultatet til 2-0. Resultatet gjorde at Mexico vant gruppen, men også USA slår følge til kvartfinalen i Gold Cup fra den samme gruppen.

12 nasjoner fordelt på tre grupper deltar i turneringen.