Menu
Meta har bedt Oslo tingrett om en midlertidig forføyning, etter at Datatilsynet truet teknologiselskapet med én millioner kroner i dagbøter dersom de ikke endret sine praksiser. Foto: AP / Thibault Camus / File

Meta ber tingretten om å stanse Datatilsynet etter trusler om bøter

Meta har bedt Oslo tingrett om en midlertidig forføyning, etter at Datatilsynet truet teknologiselskapet med én millioner kroner i dagbøter.

Av NTB | 04.08.2023 14:23:18

Politikk: I juli sendte Datatilsynet et brev til Meta der de beordret dem til å stanse bruken av nordmenns persondata til såkalt overvåkingsbasert reklame. De fikk frist til 4. august med å enten stanse bruken av persondata eller få dagbøter på én million kroner.

Fredag ba Meta, som er selskapet bak Facebook og Instagram, Oslo tingrett om å stanse Datatilsynets vedtak, melder NRK.

Det irske datatilsynet (DPC) har siden 2018 behandlet klager om Meta sine produkter. I desember i fjor konkluderte tilsynet med at Meta ikke hadde lovlig grunnlag for å bruke personopplysninger til såkalt «atferdsbasert markedsføring», altså reklame basert på overvåking.

Meta har tidligere svart Datatilsynet at de skal følge GDPR (de europeiske personvernlovene) fremover, men ikke på grunn av Datatilsynets vedtak.

(©NTB)

Flere nyheter: