Alexander Straus og hans Bayern München-lag er snublende nær tysk seriegull etter at rivalen Wolfsburg snublet stygt søndag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Mesterligafinalist Wolfsburg knust – «norske» Bayern München mot seriegull

Mesterligafinalist Wolfsburg ble sensasjonelt slått hele 4-0 av Eintracht Frankfurt i kvinnenes Bundesliga, og dermed er gullet dypt i lomma på Bayern München.

Av NTB | 14.05.2023 16:34:20

Sport: Bayern-laget med norske Alexander Straus som trener, Tuva Hansen i forsvarsrekka og Emilie Bragstad blant reservene vant fredag 1-0 over Hoffenheim og har etter Wolfsburg-smellen søndag fire poengs forsprang med to serierunder igjen.

Bayern møter femteplasserte Leverkusen borte kommende lørdag og tabelljumbo Turbine Potsdam hjemme i serieavslutningen. En seier holder til å sikre seriegullet.

Wolfsburg-trener Tommy Stroot slapp til reserver i 7-1-seieren over Köln forrige helg, men søndag mønstret han et toppet lag. Det hjalp ikke, for Eintracht herjet. Wolfsburgs måljeger Ewa Pajor scoret riktig nok kampens første mål, men i feil mål på et hjørnespark.

Nicole Anyomi økte før pause og Laura Freigang to ganger med fem minutters mellomrom i 2. omgang.

Wolfsburg møter Barcelona i mesterligafinalen i Eindhoven 3. juni. Kommende torsdag spiller laget cupfinale mot Freiburg i Köln.