Inter Miamis Lionel Messi (i rosa) i duell med Cincinnatis Matt Miazga. Foto: Joshua A. Bickel / AP / NTB

Messis Miami slo Cincinnati og er i cupfinalen

Lionel Messi var blant de sentrale spillerne da Inter Miami slo Cincinnati på straffer og tok seg til den amerikanske cupfinalen i fotball.

Av NTB | 24.08.2023 04:24:39

Sport: Kampen ble spilt i Cincinnati onsdag kveld.

Miami møter vinneren av kampen mellom Houston Dynamo og Real Salt Lake, som har senere kampstart.

Men etter 18 minutter var det hjemmelaget som tok ledelsen med et mål av Luciano Acosta. Argentineren var selv sentral i oppbyggingen. Han sendte av gårde en pasning som via en motspiller stusset til Júnior Moreno. Moreno headet ballen tilbake Acosta, som hadde plassert seg godt i feltet og kunne sette inn kampens første mål.

I det 53. minutt økte hjemmelaget ledelsen til 2–0 på en kontring. Santiago Arias tok ned en langpasning ute på høyre flanke og sendte ballen noe bakover i midten til Brandon Vazquez. Vazquez satte inn skuddet fra litt utenfor 16-meteren, utakbar for Miamis målvakt Drake Callender.

15 minutter senere skapte Miami igjen spenning i oppgjøret. På et frispark fra Lionel Messi nådde Leonardo Campana på 187 centimeter høyest og headet ballet i mål.

Bare tre minutter ut i første ekstraomgang utnyttet Miami en feilpasning. Benjamin Cremaschi sendte ballen fram til Josef Martínez, som ikke gjorde noen feil og sørget for ledelse til bortelaget.

En dårlig klarering fra Miami gjorde at Yuya Kubo kunne utligne til 3–3 ni minutter ut i andre ekstraomgang. Flere mål ble det ikke, og dermed måtte kampen avgjøres på straffer.

Messi tok Miamis første straffe, lurte målvakten i feil retning og scoret. Fram til de femte straffene hadde alle gått i mål. Men da Cincinnatis Nick Hagglund leverte en ball som var enkel å ta for Drake Callender, kunne Benjamin Cremaschi avgjøre kampen – noe han gjorde med en straffe plassert nede i det venstre hjørnet for målvakten.

– Dette er en stor drøm, sier han til TV-kanalen CBS.

– Noen ganger setter jeg meg ned og tenker over det jeg er med på, og det er utrolig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå hit jeg er nå, sier han videre.

Klubben, som holder til i Fort Lauderdale, har David Beckham på eiersiden og som styreleder.

Bortelaget dominerte kampen fra start, med en ballbesittelse på rundt 70 prosent.

Dommeren la til åtte minutter i andre omgang, og i tilleggstiden var det igjen Messi og Campana som strålte. En langpasning fra førstnevnte fant den ecuadorianske lagkameratens hode, og fra femmeteren var det ingenting målvakten kunne gjøre med headingen.

Rett før pausen mellom ekstraomgangene headet Cincinnatis Santiago Arias ballen i tverrliggeren på et hjørnespark.

18-årige Cremaschi er født i Miami, men har argentinske foreldre. Han ble gratulert av argentineren Messi etter det avgjørelse straffmålet.

36-årige Messi gikk til Inter Miami FC i sommer, og nylig bidro han til at laget vant finalen i Leagues Cup. Laget ligger imidlertid fortsatt sist i den østlige MLS-avdelingen.