Menu
Messi fikk sin debut for Inter Miami sammen med hans tidligere Barcelona-lagkamerat Sergio Busquets. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB

Messi med praktmål i Miami-debuten: – Visste at jeg måtte score

Lionel Messis scoret sitt første mål for Inter Miami på overtid da han avgjorde i 2-1-seieren mot Cruz Azul i en ligacup-utgave for lag i Nord-Amerika.

Av NTB | 22.07.2023 09:13:01

Sport: Messi satt på benken i første omgang, og fikk først komme på banen i kampens 54 minutt,. Da fikk han også tildelt kapteinsbindet.

Det så ut til at kampen skulle ende uavgjort, men på overtid i det 94. minuttet scoret Messi et svært flott frisparkmål. Hans første kamp for den amerikanske klubben endte med seier.

– Jeg så bare målet og visste at jeg måtte score. Det var det siste som skjedde og jeg ønsket ikke at det skulle bli straffesparkkonkurranse, sa Messi etter kampslutt.

Til stede for å overvære Messis USA-debut var blant andre basketballstjernen LeBron James og tennisikonet Serena Williams.

– Det er virkelig et stort øyeblikk for denne ligaen og vi er veldig stolte, sa Inter Miami-eier David Beckham.

Trener Gerardo Martino var naturligvis henrykt på elevens vegne.

– Det er vanlig for ham. Det ser veldig normalt ut, men det er det ikke. Vi snakker om den beste fotballspilleren gjennom tidene, fastslo Martino.

I andre omgang utlignet Uriel Antuna for Cruz Azul.

Tidligere Barcelona-spiller Sergio Busquets fikk også sin debut for Inter Miami, og kom på samtidig som Messi. Messi forlot Paris Saint-Germain etter forrige sesong og skrev under på en 2,5-årskontrakt med Inter Miami.

Ifølge amerikanske medier har Messi en årslønn på cirka 650 millioner kroner.

Messi spilte totalt 41 minutter mot den mexicanske klubben i en ligacup-utgave for lag i Nord-Amerika. Stadion i Fort Lauderdale, Miami, var utsolgt med 21.000 tilskuere. Messi ble tiljublet som den superstjernen han er. Han ble verdensmester med Argentina i fjor.

Kampens første mål kom fra tidligere Tromsø- og Brann-spiller Robert Taylor, som sendte Inter Miami i ledelsen like før første omgang var unnagjort.

(©NTB)

Flere nyheter: